dissabte, 13 d’octubre del 2007

La Guàrdia Civil impedeix la concentració antimonàrquica a Sa Pobla



Ahir a les 18h, uns 40 agents de la Guàrdia Civil custodiaven la plaça Prínceps d’Astúries de Sa Pobla amb l'objectiu d'impedir la concentració antimonàrquica convocada per Maulets. Tot i així, més de mig centenar de persones es van aplegar als carrers que donen a la plaça on Maulets va desplegar una pancarta amb el lema «Jo també som antimonàrquic». Els agents la van requisar i demanaren la documentació a 6 manifestants, que temien que els posassin una multa. Tot seguit es va desconvocar la manifestació.
El delegat del Govern, Ramon Socies, ja havia advertit, durant el matí d’ahir, que la manifestació de Sa Pobla s’impediria, perquè ningú no havia demanat permís per fer-la. Aquest és l'argument que la guàrdia civil va dir als manifestants. Tot i que els convocants l'havien sol·licitat a l'Ajuntament, però la guardia civil els ha expulsat de la plaça.
Un cop desconvocada la concentració, els manifestants s'han aplegat a la plaça Major on hi havia una ballada popular. Fins allà els han seguit quatre furgons dels cossos policials, que han tornat a prendre posicions a la plaça, un fet inèdit a Sa Pobla. Un quart d’hora més tard la guardia civil ha partit del poble.