dimarts, 9 d’octubre del 2007

L'amenaça sobre TV3 i l'aniversari d'Almansa, al centre del Nou d'Octubre


La Diada del País Valencià se celebra avui amb actes institucionals al matí i amb la manifestació reivindicativa a la vesprada
El Nou d'Octubre se celebra enguany marcat pels tres-cents anys de la batalla d'Almansa i per l'amenaça del tancament imminent de les emissions de TV3. D'una banda, hi haurà la cerimònia protocol·lària, amb una recepció oficial al Palau de la Generalitat i amb el lliurament de les distincions del govern valencià a personalitats destacades. D'una altra, la Comissió Nou d'Octubre ha preparat la manifestació reivindicativa, sota el lema 'Defensem les llibertats, guanyem el país'.
La manifestació, que sortirà a les sis de la vesprada de la plaça de Sant Agustí de València, a més de reivindicar la llengua i la cultura del País Valencià, també reclamarà el manteniment de les emissions de TV3. Com és sabut, el govern de Francesc Camps pot demanar en qualsevol moment l'autorització judicial per a tancar els repetidors, perquè ja ha expirat el termini que va donar a Acció Cultural perquè ho fes voluntàriament. Enguany també es recordarà molt especialment la derrota d'Almansa, d'ara fa tres-cents anys, que es consumà amb l'extinció del Regne de València. Llegiu el manifest de la convocatòria. La Comissió Nou d'Octubre és formada per Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, Comissions Obreres, Intersindical Valenciana, Col·lectiu Autònom de Treballadors, Esquerra Unida del País Valencià, el Bloc Nacionalista Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià, els Verds-Esquerra Ecologista, els Verds del País Valencià i Ca Revolta.