dilluns, 1 d’octubre del 2007

El Correllengua'07 recorrerà més de 400 municipis


Aquest serà l'onzè any que les flames recorrin el país en defensa de la llengua catalana. Les finalitats del Correllengua'07, que passarà per més de quatre-cents municipis, són aconseguir el ple reconeixement de la unitat de la llengua catalana, l'oficialitat a tot el territori i fomentar la fidelitat lingüística. Manifest d'enguany
A banda d’aquests objectius bàsics del Correllengua, n’hi ha d’altres que responen a situacions conjunturals. Enguany, aquests objectius específics fan referència a la commemoració dels 300 anys de la batalla d’Almansa, la introducció de la tercera hora d’espanyol a Primària al Principat de Catalunya i la Fira del Llibre de Frankfurt.
Així, la fita final és que el català esdevingui la llengua comuna i sigui una eina d'integració i de cohesió social.
Com a una de les entitats impulsores de la Plataforma pel Dret de Decidir i de la campanya “Decideixo decidir”, aprofitarà el Correllengua per a recollir signatures per demanar als Parlaments dels Països Catalans que tramitin una iniciativa de llei per la qual es reclami al Parlament espanyol que els hi traspassi la competència per a convocar referèndums.

L'edició d'enguany del Correllengua es va iniciar l'11 de setembre a Barcelona i acabarà al 3 de novembre a Perpinyà. La flama, com cada any, es divideix en quatre columnes que transcorreran la majoria de comarques durant el setembre i l’octubre. Enguany les columnes duen el nom de dues escriptores: Montserrat Roig i Maria Aurèlia Capmany; i de dos escriptors: Pere Quart i Jaume Fuster.